دانشجویان ، سبزیجات و میوه بیشتر بخورند

جام جم آنلاین: محققان گفتند دانشجویان بیش از همه میوه و سبزیجات بخورند.
به گزارش رویترز، دکتر کیندرا کاتلمن از دانشگاه ایالتی داکوتای جنوبی و همکارانش با انجام تحقیقاتی در این زمینه دریافتند مصرف میوه و سبزیجات تاثیرات خوبی بر دانشجویان می گذارد.
آنها گفتند: داشتن رژیم غذایی سالم باعث می شود دانشجویان از سلامت کامل برخوردار باشند.

برای کنترل کلسترول سویا بخورید

images/20061008/soya.jpg
 
جام جم آنلاین: ‌مصرف سویا باعث کاهش سطح کلسترول خون می شود و تاثیر مناسبی بر وضعیت چربی خون دارد.
این پروتئین کلسترول کل و نوع بد آن یعنی ال.دی.ال را پایین می آورد در حالیکه سطوح لیپوپروتئین با دانسیته بالا یعنی کلسترول خوب خون (اچ.دی.ال) را افزایش می دهد بنابراین جایگزین کردن آن با غذاهای چرب ، دارای چربی اشباع و کلسترول مفید است.

حفظ نباتات(غلات)

امروزه کودهای ماکرو در زراعت غلات به طور مرتب مصرف می شود ولی برای به دست آوردن محصول با کیفیت مناسب باید از کودهای میکرو هم استفاده نمود و این مسأله در مورد غلات به خاطر نقش تغذیه ای آن از اهمیت فوق العاده ای برخوردار است .

 تاثیر عناصر مختلف بر غلات و علائم کمبود آنها

ازت (N) : باعث افزایش پروتئین دانه ، بهبود کیفیت پخت ، افزایش راندمان آبیاری شده تعداد پنجه ها را زیاد نموده و مقاومت گیاه را نسبت به زنگ زرد گندم افزایش می دهد . در صورت کمبود این عنصر ساقه کوتاه و نازک می شود پنجه زنی گیاه کم شده ، برگها سبز مایل به زرد گشته و خوشه ها کوچک می شوند .

فسفر (p)  : باعث تکامل دانه ، افزایش عمق نفوذ ریشه و سهولت جذب آب می شود . این عنصر زمان بلوغ و رسیدن محصول را تسریع نموده و باعث می شود گیاه از خشکی که عمدتا با زمان تشکیل دانه همراه است آسیب نبیند . در صورت کمبود فسفر برگها و ساقه سبز مایل به آبی شده و بعد از مدتی برنزه یم شود . برگهای پیر از نوک به طرف پائین برگ شروع به خشک شدن نموده و خوشه ها کوتاه می مانند .

پتاسیم (k) : مقدار پروتئین دانه و راندمان استفاده از کودهای ازته را افزایش می دهد . میزان سلولز زیاد شده و در نتیجه ورس کاهش می یابد . مقاومت نسبت به آفات و بیماریها نیز افزایش می یابد . اگر گیاه دچار کمبود پتاسیم شود . ساقه ها کوتاه و گیاه لاغر می شود . مقدار دانه کم شده و اندازه آنها کوچک می ماند . برگها به رنگ سبز مایل به خاکستری و یا کمی رنگ پریده می شود و سوختگی لبه و نوک برگ به وجود می آید .

منگنز (Mn) : وزن هزار دانه را افزایش می دهد . باعث غنی شدن دانه گندم شده و عملکرد دانه و کاه را افزایش می دهد . در صورت کمبود ، رگه های زرد کم رنگ و نیز لکه های قهوه ای پراکنده ، روی برگ ظاهر می شود .

 مس (Cu) : عمدتا به عنوان کاتالیزور در واکنشهای گیاه شرکت می کند و در صورت کمبود برگهای جوان تر لوله ای شده ، نوک برگها چروک می خورد و دانه ها لاغر و کوچک بنظر می رسد .

 

روی (zn) : در تشکیل هورمونهای گیاهی نقش عمده ای داشته و اگر گیاه دچار کمبود این عنصر شود . نوارهای موازی زرد رنگ در اطراف رگبرگ میانی مشاهده خواهد شد .